Dres kod | www.ideamoda.net

Дрескод: Уважение, увереност, стил

50 0

Спазването на дрескода е знак на уважение към себе си, към домакина, към бизнес партньорите. Това са правилата, измислени, за да се чувствате уверени, спокойни, според събитието. Освен това класическият дрескод оставя много място за въображение и изразяване.

Черна вратовръзка (Cravate noire – френски):

Възможни събития: официален вечерен прием (например новогодишен или посветен на някакво събитие) или сватба, театрална премиера и т.н. Облекло за мъж: смокинг и няма повече опции. Дрехи за жена: коктейлна рокля (в този случай не може да бъде над коляното) или дълга вечерна рокля. Бижутата и липсата на кожи са приемливи. Дори не си мислете да носите шапка – това не са състезания в Ascot. Ботуши – изключени, дори велур на най -тънките токчета.

Официално облекло: „официално вечерно събитие“

Възможни събития: официален вечерен прием (напр. Среща с чуждестранна делегация). Облекло за мъже: смокинг (предпочитан) или тъмен официален костюм с вратовръзка. Облекло за жена: коктейлна рокля, дълга рокля или вечерен комплект от отделни артикули (например идеално прилепнал костюм с панталон или пола с яке). Сандалите са изключени, както и закачливите бижута.

Задължително с черна вратовръзка

Възможни събития: вечеря в претенциозен ресторант, корпоративен банкет, семеен празник с голям брой гости. Що се отнася до коктейл, това обикновено означава вечер, но не твърде празнично събитие, обикновено с напитки и бюфет. Облекло за мъже: с това обозначение е по -добре да носите класически смокинг. Дрехи за жени: коктейлна рокля, дълга рокля, луксозен костюм.

Черна вратовръзка по избор

Възможни събития: подобно на Black Tie Invited. Облекло за мъже: смокингът може да бъде заменен с тъмен костюм с вратовръзка. Дрехи за жена: коктейлна рокля, вечерни раздели (отделни дрехи, които не съставляват комплект), елегантен костюм.

Черна вратовръзка, креативна

Възможни събития: подобно на Black Tie Invited. Облекло за мъже: този дрескод предполага по -широко поле на тълкуване на официалния костюм, модни новости са приемливи. Например смокинг с нестандартни аксесоари. Когато се съмнявате, носете класически смокинг с цветна, но не клоунска жилетка или неформален смокинг с тъмна риза без вратовръзка. Дрехи за жени: дълга или къса рокля; вечерен тоалет като дантелена или пайетна пола, съчетан с тънък джъмпер от кашмир.

Коктейлно облекло

Възможни събития: Подобно на Black Tie Invited, вечерно социално събитие. Дрехи за мъже: тъмен костюм. Дрехи за жени: коктейлна рокля (в този случай не може да бъде над коляното). Сигурен залог е малка черна рокля. Възможен е костюм с пола или панталон. Не носете пълен комплект бижута: обеци, гривни, колиета и пръстени. Чувството за мярка е една от тайните на стила.

Полуформално

Дрескодът изглежда позволява свобода, но строго в съответствие със събитието. Възможни събития: подобно на Black Tie Invited. Облекло за мъже: обикновено смокингът е по избор. За събития след 18:00 ч. Трябва да се предпочита тъмен костюм. До този момент, да речем обикновен костюм с вратовръзка. Облекло за жени: след 18:00 е по -добре да носите коктейлна рокля (дългата не се насърчава). До този момент, да речем умен костюм или дневна, но умна рокля.

A5 (След пет) „след пет“

Това обозначение може да бъде допълнено с други, например A5 полуформално. Освен ако не е посочено друго, A5 означава „Коктейл“. Възможни дейности: Всяка вечер, започваща след 17:00 часа. Облекло за мъж: предполага се костюм, не непременно бизнес. Всички цветове, вратовръзка не са задължителни. Облекло за жени: коктейлна рокля или модни сепарати, като отворен бродиран топ и пола.

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *