Рокли за бизнес дами | ideamoda.net

Рокли, които подчертават вашата компетентност

26 0

Ако сте бизнес жена, тогава гардеробът ви се състои главно от облекло в бизнес стил. Този стил е консервативен, строг и цветовата гама не е много разнообразна. Но въпреки това, комплект от рокли и костюми за бизнес жена трябва да бъде избран така, че да комбинира удобно компоненти както за работа в офиса, така и за бизнес срещи с бизнес партньори и за по -тържествени приеми.

Има няколко правила за бизнес облекло, които трябва да се спазват

Стил

Роклята не е нито прекалено тясна, нито твърде разкроена. Без свободи с цепки, деколте, голи рамене, отворени гърбове. Това е неприемливо дори във вечерните бизнес облекла.

Полата е с офис дължина, тоест варира от „точно над коляното“ до „точно под коляното“.

Блуза – без претенциозни детайли – волани, бродерия с пайети или кристали.

Панталони – за офис стил са подходящи само класически прави.

Първоначално бизнес костюм с пола се смяташе за офис облекло. Някак не беше прието жената да се появява на бизнес места по панталони. И все пак не е позволено да се носят панталони навсякъде. Но доста студеният климат на места и комфортът на панталоните си свършиха работата, така панталоните „дойдоха в офиса“. Затова строг класически костюм с панталон или панталон с блуза, проектирани по стил и цвят в офис гамата, са доста подходящи като бизнес облекло.

Цвят

За бизнес дрескод са подходящи само строги и приглушени цветове:

неизменно черно, бяло и всички нюанси на сивото;

синьо – от тъмно до заглушено синьо -сиво;

кафяво – от тъмно до бежово, възможно е с нюанси малко по -ярки – карамел, кафе с мляко, какао;

маслиново – тъмно до светло.

не се допускат ярки нюанси, дори в детайли или декорация.

Платът трябва да е обикновен или с малък, ненатрапчив модел. Ивици, клетки, петна не трябва да се фокусират върху себе си и да се вълнуват в очите. За бизнес облеклото важи правилото за три цвята – вашето облекло трябва да има не повече от три цвята, дори по -скоро нюанси, и без ярки акценти.

Текстилни

По правило за бизнес облеклото се избират висококачествени материали, за предпочитане естествени. Платът трябва да поддържа добре формата си, да не се набръчква и да ви е удобен. В края на краищата трябва да прекарате целия ден в това облекло, а може би дори и вечерта. Освен това костюм не се купува за един ден и след пране тъканта трябва да изглежда прилично. Затова ви съветваме да не пестите от материали и да изберете костюм от висококачествена скъпа материя с максимално съдържание на естествени влакна.

Обувки

Офис обувките трябва да са удобни, удобни и да отговарят на изискванията на бизнес стил. Затова избираме класически обувки със затворен пръст и ток с нисък ток. Без чехли, джапанки, сабо, обувки с лъкове или кристали, презрамки, кецове, кецове или сандали. Твърде високите токчета или токчетата на шпилка също са неприемливи.

Задължително за офис чорапогащите дори и през лятото. И задължително – с телесен цвят. Черните чорапогащи подчертават визията, въпреки че за вечерта е напълно приемливо, ако са в хармония с вашето облекло.

Декорации

Бижутата трябва да са благоприятни за работа и бизнес комуникация. Затова оставяме ярки мъниста, масивни бижута, кристали, гривни и пръстени за всички пръсти за други поводи. И, разбира се, без пиърсинг или татуировки!

Слагаме малки бижута – верижки, обеци, по един пръстен за всяка ръка, включително сватбената, вместо гривна – часовник.

Ако не е възможно да се смени, същият дневен костюм може да се използва за вечерни бизнес срещи. Просто сменете малко прическата си, озарете грима си и вземете аксесоари.

Така например, сменете се с други обувки, също класически, но с по -висок ток – например черни лачени помпи със стилети. Вместо дневната си чанта с безкрайно количество хартия, вземете малка лакирана чанта за съединител.

Добавете малко бижута – можете да замените обеци -винтове с висящи обеци, да добавите перлени мъниста към веригата. Можете да добавите копринен шал около врата си. Или хвърлете копринена наметка върху раменете си в приглушени цветове, за да съответства на вашия костюм. Или сменете блузата си, като вземете със себе си от вкъщи друга по -празнична.

Но все пак е по -добре да носите един костюм през деня, а вечер да се преоблечете в друг – по -елегантен вечерен, но в бизнес стил.

Създайте своя бизнес гардероб, като не забравяте да го проверите в съответствие с правилата. В крайна сметка тези правила не са възникнали от нищото – те са смислени и са формирани, като се вземат предвид лекотата на използване и възприемане.

Не забравяйте

Важно е да вземете предвид и дрескода на събитието, което ще посетите. Откриване на изложба или тържествен бюфет по повод пристигането на президента на компанията, среща с партньори или тържествено връчване на награди и награди.

Всеки случай има свои собствени нюанси и следователно свой собствен тоалет.

Related Post

Мъжки тениски | www.ideamoda.net

Избор на стилна мъжка тениска

Posted by - февруари 19, 2024 0
Ако преди, едва с настъпването на лятото, щандовете с тениски бяха опразнени за броени дни, сега тази част на мъжкия…

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *